Izvori financiranja

Gdje:

Facebook stranica Istarske razvojne agencije - IDA d.o.o.

Kada:

15. srpnja 2020.

Rok za prijave:

9. srpnja 2020. - 15. srpnja 2020.

Opis programa

Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o. u sklopu projekta 'Usluge Poticanja konkurentnoSti MAlog i sRednjeg poduzeTništva - UP SMART', poziva na radionicu na temu 'Izvori financiranja' koja će se održati kao online webinar dostupan na Facebook stranici Istarske razvojne agencije – IDA d.o.o., u srijedu 15. srpnja 2020. godine u trajanju od 10:30 sati do 13:30 sati. 
Izvori financiranja za mala i srednja poduzeća predstavljaju područje koje se svojim specifičnim obilježjima prilično razlikuje od izvora i uvjeta financiranja koji vrijede za velika poduzeća. Specifičnosti s kojima se kod traženja izvora financiranja susreću najviše mala, ali i srednja poduzeća često zadaju glavobolje onim ljudima u tim poduzećima koji su zaduženi za pribavljanje financijskih sredstava.
Ti problemi i prepreke još su naglašeniji u ovoj godini nakon pojave krize uzrokova pandemijom COVID 19, a gdje su se mnogi poduzetnici našli u velikim problemima glede osiguranja sredstava za održavanje likvidnosti, ali isto tako i za pribavljanja kreditnih sredstava za nastavak postojećih i započinjanje novih investicijskih poduhvata.
Zbog toga intencija ovog seminara biti će u prikazu trenutno dostupnih izvora financiranja koji su namijenjeni malim i srednjim poduzećima, zajedno sa prikazom svih specifičnostima koji uz pojedini izvor i program idu (dokumentacija, osiguranje, uvjeti prihvatljivosti,..). Glavne točke webinara su bootstraping – vlastita novčana sredstva; 3F izvori (friends, family i fools); krediti (HBOR krediti za investicije i obrtna sredstva, HAMAG krediti za investicije i obrtna sredstva, krediti poslovnih banaka, Poduzetnik IŽ 2020); potpore (državne i EU); poslovni anđeli i HZZ poticaji za samozapošljavanje.
Radionicu će voditi Kristian Korunić (1980), jedan od vodećih stručnjaka na području RH za područje cost-benefit analiza, specijalist za financijsko i EU savjetovanje, te uspješan poduzetnik. Od početka 2010. godine vlasnik je i direktor konzultantske tvrtke MONEO savjetovanje d.o.o., koja je orijentirana na tri osnovne djelatnosti: EU fondovi, financijski konzalting i edukacija iz područja analize troškova i koristi.

Kontakt osoba: Jelena Nikolić, stručna suradnica

E-mail: jelena.nikolic@ida.hr

Telefon: +385 52 381 900

Prijave su zatvorene!