DOGAĐAJ Umjetna inteligencija (AI): Što je i kako utječe na poslovanje i društvo

Gdje:

Coworking centar Pula, Marka Marulića 5, Pula (konferencijska dvorana)

Kada:

28. ožujka 2024.

Rok za prijave:

19. ožujka 2024. - 25. ožujka 2024.

Opis programa

ICT Istra u ovoj godini priprema seriju događaja pod nazivom ICT Istra TechTalks koji će na jednom mjestu okupljati IT stručnjake i obrađivati aktualne teme. Prvi takav događaj na redu je već u četvrtak, 28. ožujka 2024. Pokrit će različite aspekte umjetne inteligencije, uključujući osnove, praktičnu primjenu i perspektive.

U sklopu događaja, predviđeno je predavanje na temu “Osnove umjetne inteligencije” (AI fundamentals) koje će održati Aco Momčilović, istraživač umjetne inteligencije. Osnivač je projekata AI Art Singularity i AI Business Hackathon.

Nakon predavanja, slijedi panel pod nazivom “AI u praksi: Iskustva, savjeti i očekivanja” na koji dolaze stručnjaci iz više istaknutih ICT tvrtki - Infobipa, Infosita, Intersoft Technologies i Lloyds digitala. Razgovarat će se o konkretnoj primjeni umjetne inteligencije, s dragocjenim savjetima i perspektivom za budućnost.

Događaj se organizira u suradnji s Istarskom razvojnom agencijom - IDA d.o.o., i održat će se u prostoru Coworking centra Pula (Marka Marulića 5, Pula) 28. ožujka 2024. godine s početkom u 18:00 sati. Ulaz je besplatan uz prethodnu prijavu.

PREDAVANJE: Osnove umjetne inteligencije (AI Fundamentals)
Aco Momčilović će kroz ovo predavanje razjasniti osnove umjetne inteligencije i njezin utjecaj na poslovanje i svakodnevni život. Objasnit će različite vrste umjetne inteligencije te važna pitanja koja proizlaze iz njih. Govorit će o socio-ekonomskim aspektima te brzini i snazi promjena koje donosi AI. Osvrnut će se na geo-političke posljedice ovog tehnološkog napretka te razmotriti očekivani utjecaj umjetne inteligencije na poslovanje i svakodnevicu. Nakon predavanja (45min) bit će prilike za pitanja iz publike (10min).

PANEL: AI u praksi: Iskustva, savjeti i očekivanja
Uslijedit će panel (45 min) sa stručnjacima iz više istaknutih istarskih ICT kompanija koji će razmijeniti stajališta i iskustva u primjeni umjetne inteligencije, s pogledom na njen razvoj i utjecaj na blisku budućnost. Bit će prilike i za pitanja iz publike (10min).
Sudjelovat će Aleksandar Raić (VP of AI Transformation u Infobipu), Dean Verbanac (CEO Intersoft Technologies, predsjednik udruge ICT Istria), Diana Kukić Dasko (Head of Bussiness development u Lloyds digitalu) i Goran Mrvoš (CEO & osnivač Infosita) uz Acu Momčilovića u ulozi moderatora.

Panelisti će uz ostalo predstaviti aktivnosti svojih tvrtki vezane uz umjetnu inteligenciju, kako interno – kako se pripremaju i što su implementirali u svojim procesima, tako i eksterno – produkte koje nude na tržištu, use caseove koje su implementirali i benefite koje su ostvarili, projekte koje su implementirali. Govorit će o očekivanjima od umjetne inteligencije te kako vide neposrednu budućnost.

DRUŽENJE I UMREŽAVANJE
Nakon predavanja i panela slijedi druženje u opuštenoj atmosferi te razmjena ideja, iskustava i umrežavanje (2h).
Događanje je besplatno, uz obaveznu prethodnu prijavu.

Kontakt osoba: Jelena Nikolić Ražem

E-mail: jelena.nikolic@ida.hr

Telefon: 052381900

Prijave su zatvorene!