Informatika za poduzetnike

Gdje:

Mletačka 12/IV, 52100 Pula

Kada:

19. studenoga 2019.

Rok za prijave:

11. studenoga 2019. - 18. studenoga 2019.

Opis programa

Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o. poziva Vas na jednodnevnu edukaciju na temu „Informatika za poduzetnike” u sklopu projekta HQ ISTRIA - Stimuliranje rasta malog i srednjeg poduzetništva Istarske županije putem visokokvalitetnih usluga podrške, koja će se održati u Istarskoj razvojnoj agenciji, na adresi Mletačka 12/IV, 52100 Pula, u utorak, 19. studenog 2019. godine, od 10:00 do 16:00 sati.
Cilj edukacije je uputiti polaznike u najbolje alate na tržištu za poduzetnike početnike, naučiti ih kako pametno alocirati sredstva u informatičku opremu “baš za njih“ i prema njihovim stvarnim potrebama, u koje servise i opremu je pametno uložiti, a koji alati su sasvim dovoljni u svojim besplatnim verzijama.
U edukaciji će se krenuti od osnova nabavke idealnog računala i informatičke opreme, prikaza praktičnih primjera za najbolje besplatne alate za poslovne svrhe poput antivirusa, Office paketa (Word/Excel/Powerpoint alternative, backup), zatim registracija besplatne .hr domene i odabira hostinga za web stranicu, otvaranje poslovnog emaila i izrade profesionalnog potpisa. Proći će se kroz sustav e-Građani i za što ga sve možemo upotrebljavati te će pristup e-fondovima u svrhu prijave projekata uz potpore. Demonstrirat će se registracija i korištenje alata za suradnju i dijeljenje datoteka s, primjerice, knjigovodstvenim servisom – poput Dropboxa. Također će se proći kroz sigurnosni aspekt korištenja svih navedenih usluga, te pokazati zanimljive trikove i savjete pri pronalaženju informacija putem Googlea.
Edukacija je namijenjena svim malim i srednjim poduzetnicima, obrtnicima, poduzetnicima početnicima te onima koji će to tek postati a žele naučiti kako optimizirati poslovanje pomoću pametnog investiranja sredstava u IT alate i opremu po njihovoj mjeri i koji će dobit puno savjeta i korisnih trikova primjenjivih u svakodnevnom radu.
Predavač je stručnjak za sigurnost Tino Šokić koji je u profesionalnim IT vodama već preko 10 godina. Kombinacija pohađanja pravnog fakulteta i osvajanja raznih IT certifikata razvila je veliku ljubav prema kibernetičkoj sigurnosti, odnosno prema širenju i podizanju svijesti u pogledu korištenja svih mogućih tehnologija koje nas okružuju kroz prizme sigurnosti i očuvanja privatnosti. Inženjerski duh je izbrušen u jednoj od najvećih hrvatskih tvrtki za gospodarenje i upravljanje autocestama, te kao mrežni i sigurnosni inženjer ima uvid u tehnički aspekt funkcioniranja tehnologija. Također, kao instruktor na vodećoj američkoj web platformi Cybrary.it za edukaciju u svezi kibernetičke sigurnosti i jedan od pokretača najvećeg regionalnog portala za besplatnu edukaciju ucionica.net, upoznat je što krajnjim korisnicma nedostaje, odnosno što im je najbolje za pružiti u pogledu učenja o sigurnosti. Čest je gost na raznim konferencijama i seminarima kao predavač, te na svojim predavanjima pruža znanja koja su odmah primjenjiva i prikazana kroz praktične primjere.

Kontakt osoba: Jelena Nikolić, stručna suradnica

E-mail: jelena.nikolic@ida.hr

Telefon: +385 52 381 900

Prijave su zatvorene!