Potencijal IoT tehnologije

Gdje:

Facebook stranica Istarske razvojne agencije - IDA d.o.o.

Kada:

7. srpnja 2021.

Rok za prijave:

29. lipnja 2021. - 7. srpnja 2021.

Opis programa

Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o. u sklopu projekta 'Usluge Poticanja konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva - UP SMART', poziva na on line radionicu na temu “Potencijal IoT tehnologije" koja će biti dostupna na Facebook stranici Istarske razvojne agencije – IDA d.o.o. u srijedu, 7. srpnja 2021. godine u trajanju od 10:00 sati do 13:00 sati.

Internet stvari (Internet of Things ili skraćeno IoT) jedna je od najbrže rastućih tehnologija današnjice. Smatra se evolucijom interneta u kojoj će svi uređaji iz okoline moći međusobno komunicirati, dijeliti podatke i stvarati inteligenciju uz malo ili bez ljudske interakcije.
Cilj radionice je približiti poduzetnicima ogroman potencijal IoT tehnologija, kako bi mogli stvarati vlastite poslovne modele i primjeniti u vlastitim proizvodima i uslugama.

Sadržaj radionice:

OPĆI DIO: uvodni pojmovi - definicije, terminologija, tržište i trendovi razvoja; detaljan pregled područja i primjera korištenja; pregled tehnologija, sa posebnim naglaskom na LPWAN; pregled platformi i alata.
TEHNIČKI DIO: pregled tehnologija, protokola i alata, pregled komercijalnih i ostalih platformi, demonstracija korištenja stvarnih senzora i platformi.

Radionicu će voditi Dejan Gambin, član uprave u tvrtki Coin d.o.o. koja se između ostalog bavi i razvojem softverskih rješenja namijenjenih lokalnoj upravi i njihovim građanima a koja pripadaju segmentu pametnog grada i pametne uprave te koriste napredne tehnologije za prikupljanje, obradu, analitiku i vizualizaciju podataka iz različitih izvora.

Radionica je besplatna i dostupna svim zainteresiranim malim i srednjim poduzetnicima i ostalim polaznicima. Radi projektnih obveza molimo da izvršite prijavu.

Kontakt osoba: Jelena Nikolić

E-mail: jelena.nikolic@ida.hr

Telefon: 052381900

Prijave su zatvorene!