Lokalni, nacionalni i EU natječaji

Gdje:

Facebook stranica Istarske razvojne agencije - IDA d.o.o.

Kada:

25. rujna 2020.

Rok za prijave:

15. rujna 2020. - 24. rujna 2020.

Opis programa

Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o. u sklopu projekta 'Usluge Poticanja konkurentnoSti MAlog i sRednjeg poduzeTništva - UP SMART', poziva na radionicu na temu 'Lokalni, nacionalni i EU natječaji' koja će se održati kao online webinar dostupan na Facebook stranici Istarske razvojne agencije – IDA d.o.o. u petak 25. rujna 2020. godine u trajanju od 10:00 sati do 13:00 sati.

Ove godine završava financijsko razdoblje operativnih programa, što znači da je preostalo samo nekoliko mjeseci za raspisivanje preostalih natječaja iz EU fondova. Od ukupno 10,7 milijardi eura koja su bila na raspolaganju Hrvatskoj isplaćeno je tek 39,60% dodijeljenih sredstava, zbog čega bi se moglo očekivat povećanje broja natječaja do kraja godine. Kako će izgledati kraj ovog razdoblja i kada možemo očekivati nove natječaje? Osim toga, jedan od najuspješnijih EU programa je program Potpora za samozapošljavanje u sklopu HZZ-a koji je usred krize nastale pandemijom korona virusa obustavljen. Program je krenuo ponovno krajem ljeta, no uz značajne izmjene. Veliki broj ljudi kroz potpore traži priliku da se zadrže na tržištu nakon gubitka posla, no je li to zaista dobra odluka i što morate znati kada se kandidirate za ove mjere?
U online radionici pod naslovom 'Lokalni, nacionalni i EU natječaji' saznat ćete više o tome koji su još planirani natječaji do kraja ove godine, koja su nova pravila kod potpora za zapošljavanje, koji maksimalni iznos možete ostvariti i prije svega kako osmislit dobru ideju i pripremiti prijavu za poticaj, što nas sve čeka u novom financijskom razdoblju, što je to program REACT EU i kako iskoristiti nove mogućnosti iz EU fondova u narednim godinama.
Radionicu će voditi Natalia Zielinska, konzultantica za EU fondove i direktorica tvrtke Euro Grant Konzalting. Natalia je rođena u poljskom gradu Gniezno, a studirala je hrvatski jezik i europske studije u Wroclawu. Zielinska i njezina dvočlana ekipa trenutno vode 30-ak projekata. Klijenti su im iz svih krajeva Hrvatske, a među njima su gradovi, općine, OPG-ovi, mala i velika poduzeća. Uz sve to Zielinska vodi i svoje samostalne projekte, Akademiju poduzetništva u Ogulinu te projekt 'Znam i poduzimam', u sklopu kojeg digitalnom poduzetništvu podučava mlade nezaposlene ljude.
Radionica je besplatna i dostupna svim zainteresiranim malim i srednjim poduzetnicima i ostalim polaznicima. Radi projektnih obveza molimo da izvršite prijavu.

Kontakt osoba: Jelena Nikolić, stručna suradnica

E-mail: jelena.nikolic@ida.hr

Telefon: +385 52 381 900

Prijave su zatvorene!