Žensko poduzetništvo - aktualne mogućnosti, prilike i izazovi

Gdje:

Facebook stranica Istarske razvojne agencije - IDA d.o.o.

Kada:

14. travnja 2021.

Rok za prijave:

8. travnja 2021. - 14. travnja 2021.

Opis programa

Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o. u sklopu projekta 'Usluge Poticanja konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva - UP SMART', poziva na on line radionicu na temu 'Žensko poduzetništvo - aktualne mogućnosti, prilike i izazovi' koja će biti dostupna na Facebook stranici Istarske razvojne agencije – IDA d.o.o. u srijedu, 14. travnja 2021. godine u trajanju od 10:00 sati do 13:00 sati.
Iako čine većinu svjetskog stanovništva, u području poduzetništva žene su izrazita manjina gotovo u svim relevantnim pokazateljima kao što su udio tvrtki u vlasništvu žena, prihod koji ostvaruju, značaj u pojedinim granama i sl. Pri pokretanju poslovnog pothvata, žene se susreću s preprekama koje njihovi muški kolege tradicionalno lakše savladavaju. Među ostalima to su u prvom redu dostup financiranju, podrška okoline i umrežavanje. Također, žene češće rade od kuće te podnose veći teret brige o obitelji, uključujući i neplaćeni kućni rad. Posebno nepovoljan položaj žena očituje se u posljednjih godinu dana, od početka krize uzrokovane pandemijom virusa COVID-19. Suvremeni svijet prepoznaje žensko poduzetništvo ne samo kao važan element gospodarskog rasta, već i kao učinkovitu metodu postizanja demokratskijeg i pravednijeg društva. Stoga je cilj ove radionice ukazati na aktualne mogućnosti i prilike za razvoj ženskog poduzetništva, kao i ponuditi najnovija saznanja i alate za prevazilaženje brojnih prepreka i izazova na putu žena poduzetnica, ali ne samo njih.
Sadržaj radionice 'Žensko poduzetništvo - aktualne mogućnosti, prilike i izazovi':

Žensko poduzetništvo kao učinkovit alat za osnaživanje gospodarstva;
Od hobija do vlastite firme – obilježja ženskog poduzetništva u Hrvatskoj i svijetu;
Bespovratni poticaji i povoljnije kreditiranje – mogućnosti žena za pokretanja vlastitog poslovnog pothvata;
Razne vrste promocije ženskog poduzetništva i kako one mogu utjecati na tvrtke u pretežito ženskom vlasništvu;
Kreativne prakse i primjena tehnologije za unaprjeđenje ženskog poduzetništva;
Žene u biznisu – ravnoteža poslovnog i privatnog života i kako ju postići;
Uspješni primjeri iz prakse – gošće poduzetnice iz Istre.
Nakon završenog poslijediplomskog studija menadžmenta na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Mojca Tavčar-Benčić svoj poslovni put razvija u širokom dijapazon menadžerskih pozicija, prvenstveno u tehnološkim kompanijama u Zagrebu i Puli. Koncem 2017. godine otvara vlastiti poslovni subjekt, Agilnu agenciju za konzalting i intelektualne usluge u kojoj provodi poslovno savjetovanje iz područja strateškog planiranja, financija, marketinga, prodaje te upravljanja ljudskim resursima, prvenstveno za male i mikro poduzetnike. Održava poslovne edukacije i radionice za poslovni i osobni razvoj. Također radi na pripremi i provedbi projekata financiranih iz strukturnih fondova EU, primarno iz STEM područja. U sklopu opredjeljenja za cjeloživotno obrazovanje, u veljači 2020. godine završava poslijediplomski studij na Fakultetu ekonomije i turizma Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli uspješno obranivši završnu disertaciju iz područja društveno odgovornog poslovanja s temom DOP u gradovima. Od 2001. godine članica je svjetske udruge poslovnih žena BPW - Business and Professional Women, gdje obnaša dužnost potpredsjednice hrvatskog ogranka, BPW prvi hrvatski klub Pula.
Radionica je besplatna i dostupna svim zainteresiranim malim i srednjim poduzetnicima i ostalim polaznicima. Radi projektnih obveza molimo da izvršite prijavu.

Kontakt osoba: Jelena Nikolić, stručna suradnica

E-mail: jelena.nikolic@ida.hr

Telefon: +385 52 381 900

Prijave su zatvorene!